________________

 • Kurs i tenkning og skriving - for skrivere av viktige dokumenter
  Dette kurset hjelper kunnskapsteam å tenke strukturert rundt en problemstilling bidrar til raskere/bedre kunnskapsproduksjon og høyere gjenbruksverdi av intellektuell kapital i kunnskapsorganisasjoner. Kurset brukes av store statlige og private virksomheter hvor små beslutningsforbedringer gir store økonomiske eller samfunnsmessige utslag. Kundereferanser - Econ Analyse, Pöyry Consulting, DnB Shipping/Offshore/Logistikk, Fokus Bank, PwC, Statnett, Direktoratet for økonomistyring, Telenor.
 • Jazzcode in English
 • Be om et tilbud fra Jazzcode
  Klikk her eller ring Carl Størmer +4792280846 hvis du ønsker å få et uforpliktende tilbud fra Jazzcode
 • Informasjon om kurs og foredrag
  Les her om foredrag og kurs eller kontakt Carl Størmer på +4792280846 eller epost carl at jazzcode.com
 • Kurs: Lær å si det viktigste først
  Les mer om kurset Prepare, Produce, Present som Carl tilbyr profesjonelle team - analytikere, konsulenter og andre som forberedet beslutninger med store økonomiske konsekvenser. Referanse kunder DnB Bank, Pricewaterhouse Coopers, Pöyry, Stanett, Statoil, m.fl.
 • About Carl Stormer and jazzcode
 • Skryt fra norske kunder
  Hør korte YouTube videoer med norske kunder og publikum om JazzCode
 • Client testimonials (english)
  Video interview with clients (McKinsey, Oracle, Tine) talking about the JazzCode.
 • JazzCode references
  Check out past clients of the JazzCode.
 • JazzCode alumni
  Check out who has appeared with JazzCode

JazzCode Live

 • 0709_hstferie_i_usa_053
  JazzCode performances
My Photo

« Aviser: Her kommer digitalt papir | Main | Sesam lanserer rolleregister »

Friday, April 28, 2006

Comments

Hei Carl!

Vi har tatt deg på ordet her i NetLife Research, og lanserte firmabloggen iallenkelhet.no i går. Ta gjerne ein kikk innom; særlig interessant å få kommentarar til presentasjonen min om firmablogging som delvis har tatt utgangspunkt i ditt eminente innlegg ovanfor!

mvh. Are

At firmablogging kommer er det liten tvil om. Det er jo en effektiv markedsføringskanal og det vil flere oppdage. Men to redsler bremser antagelig: Redselen for det ukjente (statusquo preferansen) og redselen for å gjøre noe feil.
Hvilke norske firma har du funnet som driver med blogging og hva har de, slik du ser det, gjort riktig?

Tror flere og flere norske organisasjoner vil ta i bruk bloggen som verktøy både internt og eksternt, men slik situasjonen er i dag er det kun et fåtall som har kastet seg på bølgen. Jeg har hittils i mitt mastergradsarbeid bare funnet en håndfull organisasjoner (firmaer, universiteter, biblioteker) som blogger, men håper at jeg gjennom en spørreundesøkelse jeg planlegger å få sendt ut i løpet av mai vil kunne gi et bedre bilde av "firmablogging" her til lands. Så hvis du eller andre som leser denne posten og kommentarene har noen tips til organisasjoner (firmaer osv.) som blogger, enten eksternt eller internt, så tar jeg mer enn gjerne i mot tips på e-post magnuam KRØLLALFA ifi.uio.no

Hyggelig at du liker bloggen. Bak min påstand om at det finnes få norske firma-blogger ligger det ikke omfattende forskning. En mulig årsak til at det er så få norske firmablogger -- kan være manglen på konkurranse i vårt hjemmemarket, større selskapers ofte iboende redsel for å prøve nye ting, ja i det hele tatt for å gjøre ting som kan medføre risiko. Å være børsnotert er heller ingen fordel; da blir man jo fort paranoid i forhold til hva man forteller hvem når (selv om en blogg jo egentlig forteller noe til alle samtidig).
Men to ting er vet vi:
Men den som intet våger, intet vinner, og firmablogging kommer i økende grad.

...og siden dette var mitt første innlegg hos deg vil jeg også benytte anledningen til å skryte av mange interessante observasjoner og meninger! Du ramser opp mange av de punktene vi selv brukte som motivatorer før vi startet med egen blogg.

Og før noen annen korrigerer meg på at du ikke skriver noe sted at "...ingen norske selskap blogger...", gjør jeg det selv. Det skal bli spennende å se hvor mange norske selskaper som ser (og er enige med) de fordelene du påpeker og hvor fort denne "kanalen" utvikler seg på dette området.

Siden du skriver at ingen norske selskap blogger, vil jeg bare kommentere at vi i Sesam har egen blogg, Sesambloggen.no.

Den er dog bare noen uker gammel, men Dagbladet hadde et blogginnlegg om den i går med samme tema som du tar opp her, hvorfor blogger ikke flere norske bedrifter. http://www.dagbladet.no/weblogg/blog.php/jthorese/post/11044

The comments to this entry are closed.